Home > Bestratingen > Natuursteen
 
 

Natuursteen

Natuursteen is de laatse jaren in populariteit gestegen, mede door de gunstige prijzen van bv de chinese hardsteen. Er zijn natuursteenprodukten die goedkoper zijn dan betonprodukten (cobblestone's, klinkers of betontegels) dat maakt het voor een klant aantrekkelijk om voor natuursteen te kiezen.

De groothandelaren in natuursteen maken daar uiteraard gebruik van. Als u als klant een produkt gaat uitkiezen bij een leverancier wordt heel vaak door de leverancier gezegd, dat de fundering die onder de natuursteen hoort gelijk kan zijn als onder een betonprodukt. En daar onstaan de discussie's.

wij als Naus Gronsveld geven op natuursteenwerken levenslange garantie's, kwaliteit staat bij ons voorop.
Natuursteen stellen is heel iets anders dan grond uitgraven, menggranulaat inbrengen, een beetje cement door het zand harken en dan de tegels erop. Op deze manier krijgt u er spijt van dat u voor natuursteen gekozen heeft, de kans op verzakkingen of oneffenheden is 100%.

 

Naus Gronsveld legt een onderbaan aan van menggranulaat, 10cm stabilisatiezand met 250kg cement per m3, dan komt er een beton-net op van rond 4mm, daarop weer een laag van 10cm stabilisatiezand met 250 kg cement, en dan wordt de tegel in een 'papje'geklopt van 1 op 1 water met cement. Alleen op deze manier kunnen wij levenslange garantie's geven, daarom kunnen wij ook niet concurreren tegen stratenmakersbedrijven die kiezen voor een andere fundering, met alle gevolgen van dien.

Natuursteenverkoper weten alles van hun produkt, en ook hoe het verwerkt dient te worden, maar als ze daar eerlijk in zijn verkopen ze minder natuursteen, omdat een legprijs per m2 en een goede fundering 3x hoger is dan een betonprodukt. de verkopers hoeven dan ook geen garantie's af te geven op verzakkingen en oneffenheden.

 Bekijk onderstaande film voor onze legwijze

 

 
 
Naus Gronsveld